Yrd. Doç. Dr. Leyla Beba Pozharani Araştırmasını Uluslararası Bir Bilimsel Kongrede Sundu

Yayınlanma Tarihi: 21 Ocak 2021, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Assist. Prof. Dr. Leyla Beba Pozharani, çalışmalarını 15-17 Ocak 2021 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Bilimsel Kongre olan "8. Multidisipliner Kanser Araştırmaları Kongresi" ‘nde sundu. Yapılan "In Vitro Assessment and Comparison of Excipient Toxicity on Human Hepatic Adenocarcinoma Cell Line" başlıklı araştırma sonucunda taşıyıcı sistem olarak kullanılan poloksamer jel karışımının kanser tedavisi için güvenle kullanılabileceğini ve böylece aktif bileşenlerin sitotoksisitesini ve kemosensitizasyon etkisini optimize ettiği belirlendi. Sonuç olarak, bu sistemlerle uygulanan kemoterapötiklerin olası toksik etkilerinin azaltılması sonucunda hasta uyuncunu ve yaşam kalitesini artırması açısından yenilikçi bir yaklaşım sunmaktadır.