DAÜ Eczacılık Fakültesi 2020-2021 Güz Mezunları İçin Meslek Yemini Töreni Düzenledi

Yayınlanma Tarihi: 3 Mart 2021, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi, 2 Mart 2021 Salı günü, saat 11.00’de, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi mezunları için Eczacılık Meslek Yemini Töreni düzenledi.

Tören, dünya genelinde devam eden COVID-19 pandemisi nedeniyle çevrim içi olarak yapıldı. Törene; DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, dekan yardımcıları, fakülte akademisyenleri ve mezun öğrenciler katıldı.

Müberra Koşar

“Sizlerle Gurur Duyuyorum”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, “Değerli Eczacılar, bugün benim genç meslektaşlarım oldunuz. Sizlerle gurur duyuyorum” diye konuştu. Prof. Dr. Koşar, Eczacılık mesleğinin Sağlık Bilimleri alanında dünyanın en saygın mesleklerinden biri olduğunu belirterek, genç mezunlara mesleklerinde saygı, özgüven ve mükemmellik olgularını her zaman ön planda tutmaları tavsiyesinde bulundu.

Aykut Hocanın

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, “Sizler, önemli ve bir o kadar da değerli bir mesleki sorumluluğu taşımaktasınız. Toplum sağlığında birinci basamak sağlık danışmanlığı hizmetini verecek olan sizler, bir yandan meslekteki bilimsel gelişmeleri ve teknolojileri takip etmeye devam ederken, bir yandan da eczacılık mesleğinin ilkelerini ve etik anlayışını meslek hayatlarınızda uygulayacaksınız. Sizlere güvenimiz tamdır. İnsanlık için yapacağınız bu özverili çalışmalarınızda yolunuz açık olsun. Mesleğinizin değerlerine bağlı kalacağınızı biliyoruz. Sizinle gurur duyuyoruz ve başarılar diliyoruz” diye konuştu.

81 Genç Eczacı Yemin Etti

Açılış konuşmalarının ardından, DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyelerinin mezunlara mesajları yer aldı. Tören, DAÜ Eczacılık Fakültesi, B. Pharm. Program Birincisi Bilge Türkseven ile Omar Mohamed A.M. Ammar ve D. Pharm. Program Birincisi Romina Rashidfarokhi’nin mezunlar adına konuşmaları, mezunların isimlerinin okunması ve fakülte tarafından mezunlar için hazırlanan video gösterimi ile devam etti.

Eczacılık Fakültesi B-Pharm (23) ve Pharm-D (58) program öğrencilerinin katıldığı yemin töreni ile mezunlar; meslek hayatları boyunca tüm bilgi ve becerilerini hastaların sağlığını korumak için kullanacaklarını, mesleklerini kötüye kullanmayacaklarını, her din, dil ve ırktan hastaya eşit ve adil yaklaşacaklarını dile getirdikleri yemin ile meslek hayatlarına ilk adımlarını atmış oldular.