Yrd. Doç. Dr. Tuğba Erçetin Araştırmasını Uluslararası Bir Bilimsel Sempozyumu'nda Sundu

Yrd. Doç. Dr. Tuğba Erçetin Araştırmasını Uluslararası Bir Bilimsel Sempozyumu
Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2021, Cuma

Yrd. Doç. Dr. Tuğba Erçetin ve tez proje öğrencisi Tanimola Uchenna Olukoya (Mezun oldu, Ocak 2020) tarafından yürütülen çalışmayı , DAÜ Eczacılık Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Tuğba Erçetin Uluslararası Bilimsel Kongresi'nde 22-25 Şubat 2021'de "Uluslararası Bilimsel Araştırma ve Yenilikçi Çalışmalar Sempozyumu"'nda sözlü olarak sunmuştur. Söyleşinin başlığı "Doğu Akdeniz Bölgesi'ndeki şifalı bitkilerin sıtma faaliyetleri" idi.

Doğu Akdeniz bölgesindeki şifalı bitkilerin antimalaryal aktiviteleri üzerine yapılan bu derleme çalışması, Doğu Akdeniz bölgesindeki sıtma salgınını ve şifalı bitkilerin bu salgını nasıl önleyip ve tedavi ettiğinden bahsedilmektedir.