Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunun Büyük Başarısı

Yayınlanma Tarihi: 26 Ocak 2022, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık bölümünden mezun olan İranlı öğrencilerin, geçtiğimiz ay yapılan Eczane Öğrenci Değerlendirme Sınavı'nı (İran Ulusal Eczane Kurulu Sınavı) başarıyla geçtiklerini duyurmaktan gurur duyuyoruz. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden büyük bir çoğunluk İranlı mezunların bu sınavda kabul edilmesi Kıbrıs'taki kapsamlı bilimsel yeteneği bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Pharm. D. Sina Mirzaalilou'nun tüm İranlı katılımcılar ve yurt dışındaki mezunlar arasından (Macaristan, Hindistan, Rusya, Ukrayna ve Türkiye) 113 puanla en yüksek puanı almayı başardığını duyurmaktan onur duyarız.

Bu sınavı başarı ile geçen ve en yüksek puanlar arasında, büyük emeklerle bizleri gururlandıran tüm mezunlarımızı tebrik ediyoruz. Siz değerli mezun arkadaşlarımız ve saygıdeğer aileleriniz, her ne kadar zor şartlarla mücadele etmiş olsanız da paylaştığımız bu ortak gurur sizlerin bundan sonraki profesyonel hayatına da ışık tutacağına ve başarılarınızla bulunduğunuz ortamda farklılığınızı yansıtacağına inancımız tamdır.

Bizler bu heycanı ikinci kez yaşıyoruz. Geçen yıl mezunumuz Pharm. D. Sahand Alizadeh de 112,7 puan ile bu sınavda en yüksek puanı almıştır. Başarınız sıkı çalışma, iyi eğitim, azim, fedakarlık ve eczacılık alanına olan tutkunuz ile mümkün oldu.

Siz değerli mezun arkadaşlarımızı ve saygıdeğer ailelerinizi bir kez daha tebrik ediyorum.

DAÜ Eczacılık Fakültesi