DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Emine Dilek ÖZYILMAZ Araştırmasını Uluslararası Sempozyumda Sundu

Yayınlanma Tarihi: 25 Şubat 2022, Cuma

DAÜ Eczacılık Fakültesi öğretim görevlisi Emine Dilek ÖZYILMAZ, 20th Uluslararası Farmasötik Teknoloji Sempozyumu'nda (IPTS 2022) “Assessment of the Preparation and Characterization of Orally Disintegrating Mini Tablet Formulations Containing Atomoxetine Hydrochloride by Quality by Design (QbD) Approach in Attention Deficit and Hyperactivity Disorder Therapy" başlıklı çalışmasını sözlü olarak sunmuştur. Bu çalışmada, ADMT formülasyonları, hazırlanan komplekslerle iki farklı süperdağıtıcı ve her tablette 25 mg atomoksetin içerecek şekilde, doğrudan sıkıştırma ve liyofilizasyon yöntemleri kullanılarak, faktöriyel deney tasarımı yardımıyla hazırlanmıştır. ADMT'lerin ağırlık değişimi, friabilite, çap-kalınlık ölçümü, dağılma süresi, çözünme hızı, ıslanma süresi ve ıslanma yüzdesi özellikleri Design Expert yazılım programı ile karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir.  Ayrıca, optimize edilen ADMT formülasyonlarının tat özellikleri yapay dil kullanılarak değerlendirilmiştir.