Skip Navigation LinksNewly-Registered-Students

​​​​​​1-     Öğrenci portalı nedir

Öğrenci portalınız ders programınız, sınav programınız, notlarınız, transkriptiniz, ders yoklamalarınız, harç paranız, borçlarınız vb. konular hakkında bilgi edinmenizi sağlar.

Kayıtlı öğrenciler öğrenci portalını kullanarak eğitin süreçleri ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilirler. Bu bilgiler:

Kişisel: Öğrenci işlerinde sisteme yüklenen bilgilerin doğruluğunu teyit etmek amacıyla öğrenci ile ilgili kişisel bilgiler

Akademik: Dönemsel notlar, transcript, not çizelgesi, ders yoklamaları vb.

Finansal: Yeni dönem harç parası, var olan borçlar ve diğerleri

2-     Öğrenci portalıma nasıl ulaşabilirim?

Kayıdınızı tamamladıktan sonra sisteme giriş için gerekli olan bilgileri ve şifrenizi bilgisayar sistem teknisyeni Osman Şıh Veysel'den (Ofis PHAR112) alabilirsiniz.​

3-     Öğrenci portalıma nasıl giriş yapabilirim?

https://stdportal.emu.edu.tr/ linkine tıklayarak öğrenci portalınıza giriş yapabilirsiniz.

4-     Danışmanımın kim olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Kayıt işleminizi tamamlamışsanız fakültemize hoşgeldiniz. Danısmanınızın adını ve ofis numarasını dekanlık sekreterliğinden öğrenebilirsiniz.

5-     Herhangi bir sorunla karşılaştığımda kimlerden yardım alabilirim?

Danışman, dekan, öğrenci işleri

6-     Ders kayıtları ile ilgili yönetmeliğe nasıl ulaşabilirim?

http://www.emu.edu.tr/mevzuat/mevzuat/programlar/lisans/DersKayitYonetmeligi.pdf​ linkine tıklayarak ders kayıt yönetmeliğine ulaşabilirsiniz.

7-     Kayıt işlemlerimi tamamladıktan sonra ilk dönem derslerine nasıl kayıt yaptırabilirim?

Danışmanınız akademik takvimde ders kayıt dönemi olarak belirtilen tarihler arasında yeni dönem ders ve ders gruplarınızı seçmenizde size yardımcı olacaktır.

8-     İlk dönemde ders kayıdımı bilgisayardan online olarak yapabilirmiyim?

Yeni kayıt yaptırmış öğrenciler ilk ders kayıtlarını danışmanları ile birlikte yapmalıdırlar. Bilgisayardan online kayıt ikinci dönemden itibaren yapılabilir.​

9-     Ders ekleme ve bırakma işlemini nasıl yapabilirim?

Ders ekleme ve bırakma için son gün akademik takvimde ilan edilir. Ders ekleme ve bırakma işlemini akademik takvimde belirtilen son güne kadar öğrenci portalınızdan yapabilirsiniz. Ders ekleme ve bırakma işlemi danışmanınız tarafından onaylanmalıdırlar.

10-    Danışmanımın onayı olmadan ders ekleme ve/veya bırakma yapabilirmiyim?

Ders ekleme/bırakma işlemi akademik takvimde belirtilen süre dahilinde sadece danışmanın onayı ile yapılabilir.

11-    Notlarımı, ders yoklamalarımı ve borçlarımı nasıl kontrol edebilirim?

Notlarınızı,ders yoklamalarınızı ve borçlarınızı online olarak öğrenci portalınızı kullanarak kontrol edebilirsiniz.

12-    Sınav ve değerlendirme ile ilgili yönetmeliğe nasıl ulaşabilirim?

Sınav ve değerlendirme yönetmeliği için lütfen Sınav Yönetmeliği linkini tıklayınız.

13-    Sınav kağıdımı kontrol edebilirmiyim?

Sınav kağıtlarınızı ilgili öğretim üyesinin ilan ettiği tarihler arasında kontrol edebilirsiniz. İlan panosunu takip ediniz.

14-   Giremediğim sınavın telafisine girebilirmiyim?

Herhangi bir sınava, geçerli bir nedenden dolayı katılamayan öğrencilere telafi sınavı verilir. Telafi sınavına katılma hakkı talep eden öğrenciler, gerekçelerini ilgili akademik personele veya ders koordinatörüne en geç sınavı takip eden üç iş günü içerisinde iletmekle yükümlüdürler.

15-   Dönem sonu sınavı için telafi sınavına girebilirmiyim?

Dönem sonu sınavlarının telafi sınavları ayrıca yapılmaz. Bütünleme sınavları telafi sınavları yerine kullanılır.

16-   Telafi sınavları ne zaman yapılır?

Telafi sınavlarının tarihi ilgili akademik personel tarafından ilan panosunda duyurulur.

17-   Ara sınav notumdan memnun değilim. Telafi sınavına girebilirmiyim?

Hayır. Sınava girmiş bir öğrenci aynı sınavın telafisine giremez.

18-   Yaz okulu nedir?

Yaz okulu bazı derslerden başarısız olup üniversiteye devam hakkı olan öğrencilere bu derslerinde başarı fırsatı verip ''regular'' duruma geçmnelerini sağlamak ve  başarılı olan öğrencilere kayıtlı bulundukları programları normal süreden önce tamamlamalarına olanak sağlamayı amaçlayan bir uygulamadır. Yönetmelik için Yaz Dönemi Ders Yönetmeliği​ sayfasını ziyaret ediniz.