Skip Navigation LinksPharmaceutical-Sciences-(Ph-D-)

Farmasötik Bilimler (Ph.D.)

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri ile Türkiye’de birçok örnekleri bulunan Farmasötik Bilimler Doktora Programı, eğitim dili İngizce olan 4 yıllık bir programdır. Program, ilaç endüstrisi ve eczacılığın her alanında ileri teknolojik bilimsel araştırma yöntemlerinin laboratuvarda kullanabilecek, ilgili alanda bağımsız araştırma yapabilecek ve sonuçta yeni bilimsel çıkarımlarda bulunabilecek, ilaç, kimya ve kozmetik endüstrisinde eczacılık bilim alanı ile örtüşen alanlarda kaliteli ve üretken hizmet verebilecek araştırmacılar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Farmasötik Bilimler Doktora Programı multidisipliner bir doktora programı olup, altında eczacılık alanında 6 farklı modül (Biyokimya, Farmasötik Kimya, Farmasötik Teknoloji, Farmasötik Toksikoloji, Farmakoloji ve Farmakognozi) içermektedir. Doktora öğrencileri, programa kayıt sonrası bu alt modüllerden birini seçerek, seçilen alanda 5 alan seçmeli ders (toplam 15 kredi) ve istedikleri 3 seçmeli dersi (toplam 9 kredi) alarak, doktora yeterlilik sınavına girmeye ve başarılı oldukları takdirde doktora tez çalışmalarını yapmaya başlarlar.

Kayıt - Kabul Koşulları

  • Eczacılık Fakültesi mezunu olmak veya Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Biyokimya, Kimya ve Kimya Mühendisliği v.b. alanların birinden yüksek lisans derecesi ile mezun olmak,
  • İngilizce Yeterlilik sınavlarından asgari puanı almış olmak: YÖKDİL: 66, IELTS: 6.5, TOEFL (PBT): 548, TOEFL (CBT): 211, TOEFL (IBT): 79, DAÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı: 75. Herhangi bir İngilizce Yeterlilik Belgesi sunmayan adaylar, DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nun yapmakta olduğu yeterlilik sınavına girebilirler.
  • Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Araştırma Enstitüsünün öngördğü gereklilikleri yerine getirmiş olmak

Araştırma Alanları

İlaç, kozmetik ve bitkisel gıda takviye endüstrileri, hastane eczaneleri ve klinikleri, ilaç araştırma laboratuverları ve merkezleri, genetik araştırma merkezleri, tamamlayıcı tedavi merkezleri, üniversiteler, resmi kurumlar, eczaneler, ilaç hammaddesi sentez ve üretim tesisleri, ilacın pazarlama sektörü, kısacası ilacın üretiminden hastaya sunulmasına ve tabibine kadar olan geniş bir yelpazede çalışma alanı bulabilmektedirler.

İletişim

Tel: +90 392 630 2401
Faks: +90 392 365 2819
E-posta: pharmacy@emu.edu.tr
Web: http://pharmacy.emu.edu.tr


Dersler hakkında detaylı bilgi almak için bölüm ve/veya fakülte ile iletişime geçebilirsiniz.

Ders Adı Kredi Ders Tut.
PHAR600 Doktora Tezi - - -
PHAR001 Alan Seçmeli Ders 3 3 -
PHAR002 Alan Seçmeli Ders 3 3 -
PHAR003 Alan Seçmeli Ders 3 3 -
PHAR004 Alan Seçmeli Ders 3 3 -
PHAR005 Alan Seçmeli Ders 3 3 -
REQ6 Seçmeli Ders 3 3 -
REQ7 Seçmeli Ders 3 3 -
REQ8 Seçmeli Ders 3 3 -
PHAR699 Doktora Yeterlilik Sınavı - - -
PHAR698 Seminer - - -

Detaylı Bilgi

Giriş ve Burs Sınavı

DAÜ'de öğrenim hakkı kazanacak öğrencilerin lisans ve önlisans programlarına yerleştirilmelerini ve burs kazanacak öğrencilerin belirlenmesini kapsayan sınav için başvuru sistemi.

Kabul ve Kayıt Koşulları Başvur

Lisansüstü

Master ve doktora programlarına başvuru sistemi.

Kabul ve Kayıt Koşulları Başvur

Kurum Dışı Yatay Geçiş

DAÜ dışındaki üniversitelerden geçiş yapmak isteyen öğrenciler için başvuru sistemi.

Kabul ve Kayıt Koşulları Başvur

Uluslararası Öğrenciler & GCE

Bu sistem yalnızca uluslararası öğrenciler ve GCE ile başvuracak KKTC vatandaşı öğrenciler içindir.

DAÜ Web Siteleri