Eczacılık Fakültesi Akademik Personeli Ezgi Ak Sakallı'nın Sözlü Sunumu Eleştirel Beğeni Aldı

Eczacılık Fakültesi Akademik Personeli Ezgi Ak Sakallı
Yayınlanma Tarihi: 6 Ocak 2021, Çarşamba

16-18 Aralık 2020 tarihlerinde düzenlenen “International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020)" uluslararası kongrede DAU Eczacılık Fakültesinde görev yapan bir grup araştırmacı adına Araştırma Görevlisi Uzm. Ecz. Ezgi Ak Sakallı'nın sözlü olarak sunduğu “Kıbrıs'a özgü bir endemik bitki olan Teucrium divaricatum Kotschy ssp.canescens (Celak.)' in farklı ekstrelerinin bileşen analizleri ve biyolojik etkileri" başlıklı bilimsel çalışma katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Kıbrıs'a özgü bir endemik bitkiden farklı yöntemlerle elde edilen çeşitli ekstrelerin hücre kültürleri üzerinde bir dizi hücresel aktiviteye yönelik etkilerinin değerlendirildiği çalışmanın sonuçlarının kanser araştırmalarına önemli bir katkı sağlayabileceği öngörülüyor.