Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Prof. Dr. H. Ozan Gülcan

2011 yılında kurulan Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eczacılık öğrencilerine eczacı olma becerilerini kazandırmak amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Fakülte binası, çeşitli laboratuvarlar ve diğer kuruluşlarla, misafir edilen öğrencilere tüm eczacılık disiplinlerini sağlayacak şekilde inşa edilmiştir. Derslerde ilaç sentezi, ilaç analizi, bitkisel preparatların hazırlanması, ilaç formülasyon çalışmaları ile ilaç etkisine ilişkin ek farmakolojik ve toksikolojik bakış açıları hem deneysel hem de teorik olarak tanıtılmaktadır.

Müfredat kapsamında lisans düzeyinde iki program bulunmaktadır. Her ikisi de lisans programı olmasına rağmen ya 5 yıllık (M. Pharm. Eczacılık Lisansı) ya da 6 yıllık (Pharm. D. Eczacılık Doktoru) eğitim gerektirmektedir. YÖK (Yükseköğretim Kurulu) ve YÖDAK (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Değerlendirme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu) tarafından akredite edilen ve onaylanan M. Pharm. programı, Türkiye dahil olmak üzere eczacılık eğitimi için 5 yılık eğitimin uygulandığı farklı ülkelerden öğrenciler için takip edilmektedir. Öte yandan, 6 yıllık Pharm D programı ise genellikle eczacılık için 6 yıllık eğitimin garanti edildiği ülkelerden öğrenci kabul etmektedir. Gururla belirtmek isterim ki, her iki programdan da bugüne kadar binin üzerinde öğrenci mezun olmuştur.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde lisans diplomasına sahip olmanın önemli yönlerinden biri de farklı ülkelerden birçok öğrenciyle tanışma şansına sahip olmaktır. Nitekim geçmiş ve şimdiki öğrencilerimizin hepsi dünyanın en az 36 ülkesinden gelmektedir. Çok kültürlü organizasyon da öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri açısından bir diğer avantajlı noktadır ve bu durum onlara günümüz küresel dünyasında farklı iş seçenekleri bulma konusunda daha fazla cesaret vermektedir. DAÜ Eczacılık Fakültesi mezunlarının çoğunun gelişmiş ülkelerde kariyer yapabilmesi bir ayrıcalıktır. Nitekim ABD'de ve Avrupa'nın birçok ülkesinde çalışan çok sayıda mezunumuz bulunmaktadır.

Elbette güzel şehrimizin tüm tarihi ve doğal güzellikleri göz önüne alındığında öğrencilerimiz, kaldıkları süre boyunca Gazimağusa'da yaşamanın mutluluğunu da yaşamaktadırlar. Adanın, Akdeniz'in ortasında olması nedeniyle pek çok plaj, dinlenme ve spor merkezi ve daha birçok aktivite alanı üniversite tarafından Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin yararına düzenlenmiştir.

Sorularınız için üniversitenin belirtilen iletişim adreslerinden herhangi biriyle iletişime geçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen üniversite ve fakülte web sitelerini ziyaret ediniz. Modern altyapıları ve çeşitli farmasötik disiplinlerden gelen öğretim üyeleri ile fakültemiz, gelecekteki harika bir kariyer için sizleri ağırlamaya hazırdır.

Prof. Dr. H. Ozan Gülcan
Dekan