Skip Navigation LinksProspective-and-Transfer-Students

1. Neden D.A.Ü Ezcacılık Fakültesi'ni tercih etmeliyim?

Fakültemiz B.Pharm. programı ile  Pharm.D. programı sunan İngilizce eğitim veren bir fakültedir. D.A.Ü Eczacılık Fakültesi, FIP (Uluslararası Eczacılık Federasyonu) tarafından akademik üyeliğe kabul edilen Kıbrıs'tan ilk, Türkiye ve KKTC'de bulunan Eczacılık Fakülteleri arasında ise 2. fakültedir. Fakültemiz kusuruz eğitim ve öğretime önem vermektedir. Öğrencilerimiz kendi alanlarında uluslararası düzeyde tanınan bilim adamları ve klinisyenlerden eğitim almaktadırlar. Her iki eczacılık programı da laboratuvar uygulamaları ile zenginleştirilmiştir. Laboratuvar olanaklarımız, üst düzey bilimsel araştırma için de yeterlidir. 34 ülkeden öğrencimiz olması nedeniyle, Eczacılık Fakültesi çok uluslu bir öğrenci profiline sahip olmakla birlikte öürencilere kolayca sosyalleşebilecekleri uluslararası bir atmosfer sağlamaktadır.

2. Yeni kayıt olacak olan öğrenciler için harç ücreti ne kadardır?

D.A.Ü Öğrenci Adayları sitemizi ziyaret ederek harçlarla ilgili detaylı ve doğru bilgi alabilirsiniz.

3. Konaklama, yurt ve burslarla olanakları ile ilgili nasıl bilgi alabilirim?

D.A.Ü öğrencilere konaklama, yurt ve burs imkanları sunmaktadır. Öğrenci Adayları sitemizi ziyaret ederek konaklama ve burslarla ilgili bilgi alabilirsiniz. Detaylı bilgi için Öğrenci Bursları Yönetmeliğini ziyaret ediniz.

4. Şu an bir başka üniversitede öğrenciyim. D.A.Ü'te transfer olabilirmiyim? Derslerden muaf olabilirmiyim?

Evet transfer olabilirsiniz. Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

5. Eğitim ücretleriniz hakkında bilgi alabilir miyim?

Lisans ve ön lisans                                                                                                                                                                                           Eğitim ücretlerimiz alacağınız burs veya indirim durumuna, yerleşeceğiniz programa göre değişkenlik gösterecektir.          Aşağıdaki  linki ziyaret ederek eğitim ücretinizi hesaplatabilirsiniz.
  https://newportal.emu.edu.tr/YeniOgrenciOgrenimUcreti.aspx                                                                                            Lisansüstü                                                                                                                                                                                              Aşağıdaki linki ziyaret ederek lisansüstü eğitim ücretlerimiz hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz.

6. Mavi Diploma veriyor musunuz? YÖK onayınız var mı?

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tüm programları YÖK onaylıdır. DAÜ, Uluslararası Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteler Birliği, Akdeniz Üniversiteler Topluluğu ve İslam Ülkeleri Üniversiteleri Federasyonu’nun tam üyesidir. Uluslararası akreditasyonlara büyük önem veren DAÜ’nün uluslararası bilimsel kurumlardan alınmış saygın akreditasyonları vardır. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nin Amerika’da Teknoloji ve Mühendislik Programlarını denetleyen ABET’den akreditasyonu vardır. Bu akreditasyon mühendislik alanında dünyadaki en prestijli akreditasyondur ve DAÜ ile birlikte Türkiye’de sadece beş üniversite bu akreditasyona sahiptir. Ayrıca, Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü MİAK ve NAAB akreditasyonlarına sahiptir. DAÜ Mimarlık Bölümü, dünyada NAAB akreditasyona sahip 8. program olmuştur. İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarının ise FIBAA, Fen Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı AHPGS akreditasyonuna sahiptir. Ayrıca Psikoloji Programı TPD (Türk Psikologlar Derneği) akreditasyonuna sahiptir. Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitim Bölümü ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık İngilizce Bölümü’nün AQAS akreditasyonu bulunmaktadır. Bunlara ek olarak Turizm Fakültesi TEDQUAL, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Programı ile Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Harita ve Kadastro, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, İnşaat ve Teknik Çizim Teknolojileri Programı ASIIN akreditasyonuna sahiptir. Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nun ise EDEXCEL akreditasyonuna sahiptir.