Skip Navigation Linksabout-faculty

Fakülte Hakkında


 

Eczacılık Fakültesi, 2011-2012 akademik yılında kurulmuş olup, 10 dönemden oluşan M.Pharm. programı ile 12 dönemi kapsayan Pharm.D. programı sunan, İngilizce eğitim veren bir fakültedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak misyonumuz;

  • Eczacılık mesleğinin ilkelerini ve etik anlayışını kavramış, toplum sağlığında ilk basamak sağlık danışmanlığı hizmetini verebilecek üst düzey uluslararası donanıma sahip, meslekteki son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etme özelliği kazandırılmış nitelikli eczacılar ve bilim adamları yetiştirmek
  • Alanımızdaki bilimsel araştırmalara evrensel ve bölgesel düzeyde katkıda bulunmak
  • Elde edilen bilgileri eczacılık hizmeti yoluyla toplumun yararı için kullanmak
  • Uluslararası ilaç endüstrisinde ve mesleğin diğer dallarında çalışmak için gerekli bilgi birikimini aktarabilecek bir fakülte çatısı altında bölgemizin en iyi ve saygın eczacılık fakültesi olmaktır. 

Vizyonumuz ise; eczacılık mesleğinin evrensel kriterlerine uygun, mesleğine saygılı, dürüst, topluma faydalı, analitik düşünceye sahip ve grup çalışmasına yatkın, eczacılık alanında uluslararası üst düzey eğitim ve öğretim almış üstün bireyler yetiştirmenin yanısıra ve toplum sağlığı ve pozitif bilime hizmet etmektir.

DAÜ Eczacılık Fakültesi, 2012 yılında eczacılık alanında en önemli uluslararası kuruluş olan “Uluslararası Eczacılık Federasyonu” (FIP) tarafından akademik üye olarak kabul edilmiştir. Bu bağlamda, fakültemiz FlP’e üye olan Kıbrıs’tan ilk ve Türkiye’de bulunan Eczacılık Fakülteleri arasından ise ikinci fakülte olma özelliğini taşımaktadır. Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonunda (IPSF) temsil edilen fakültemiz, öğrenci değişim programı (SEP) ile öğrencilerimize farklı ülkelerde eczacılık deneyimi kazandırma ve yurt dışında staj yapabilme imkanı vermektedir. Ayni zamanda yine bu birlik aracılığı ile tüm dünyadan Eczacılık Fakültelerinden öğrenciler Fakültemize gelmektedir.

Fakültede, HPLC, GC-MS, FT-IR, UV spektrofotometre, laminar akış, mikrodalga reaktörü, tablet makinası, dissolüsyon cihazı, granülatör, homojenizatör, viskozimetre, stabilize iklim dolabı, inkübatörler, partikül büyüklüğü tayin cihazı, toz karıştırıcı, öğütücü, su banyoları, mikroskoplar, vs. gibi farmasötik bilimler için gerekli en son teknolojik ve eğitime dönük altyapı ile donatılmış öğrenci laboratuvarları bulunmaktadır. Tüm laboratuvarlara akıllı tahta yerleştirilmiş olup, Fakülte binasının önünde Farmasötik Botanik ve Farmakognozi çalışmaları için "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi" yapılmıştır.

Laboratuvar olanaklarımız, araştırma için de yeterli olup; yeni kurulmasına rağmen, Eczacılık Fakültesi Science Citation Index (SCI) tarafından taranan ünlü dergilerde yaklaşık 500 adet bilimsel makale yayınlamıştır.

34 ülkeden öğrencimiz olması nedeniyle, Eczacılık Fakültesi çok uluslu bir öğrenci profiline sahip olmakla ve kolayca sosyalleşebilecekleri uluslararası bir atmosfer sağlamakla gurur duymaktadır. Her yıl, 14 Mayıs Eczacılık Gününü, özel bir tema üzerinde yoğunlaşmak suretiyle, ilaç ve kozmetik endüstrilerinden önemli misafirleri öğrencilerimizle bir araya getirerek, gelecek kariyer olanakları hakkında tartışmak üzere, düzenli bir şekilde "Kariyer Günleri" olarak kutlamaktayız.

Ayrıca, Eczacılık Fakültesi Nisan 2013'te, 30 ülkeden yaklaşık 350 bilimadamının katıldığı "1st Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants – MESMAP 2013" adlı uluslararası sempozyumu düzenlemiştir. 01-04 Mayıs 2014 tarihleri arasında da ulusal düzeydeki "Ekoloji 2014" adlı bir diğer sempozyuma ev sahipliği yapmıştır.


Tanıtım Filmi

 

 

DAÜ Web Siteleri