Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin ilk Kitabı Basıldı: “Highlights in Pharmacy”

Yayınlanma Tarihi: 19 Aralık 2018, Çarşamba

Bu kitap, tüm eczacılık öğrencilerin eczacılık mesleğine yönlendirilmesi ve mesleğin tanıtılması için yazılmıştır. Eczacılık eğitimi çok kapsamlı ve çok disiplinli olması nedeniyle, öğrencilere eğitime başladıklarında bir oryantasyon kaynağı  olarak yazılan bu kitap aynı zamanda eğitim materyali olarak da kullanılacaktır.

Kitapta eczane, eczacı, ilaçların tanımı, ilaç araştırma ve geliştirme ile ilgili bazı bilgiler verilmiştir. Ayrıca, eczacıların ana çalışma alanları ve görevleri de kitap bölümlerinde yer almaktadır. Kitap kapsamında büyük bir kısmı eczacılık eğitimi, eğitim programları, uygulanan stajlar ve yardımcı bilimler hakkındaki bilgiler oluşturmaktadır.

Eczacılık mesleği sürekli güncellenen ve çağa göre kapsam değiştiren bir meslektir. Bu nedenle özellikle son yıllarda eczacılık mesleğinin kapsamı oldukça genişlemiş ve farklı alanlarda profesyonelleşme önem kazanmıştır. Bu gelişmeler kapsamında hazırlanan bu kitapta tüm bu gelişmelere bağlı olarak onkoloji, geriatrik ve spor eczacılığı ile farmakogenetik/farmakogenomik ve bireysel tedavide ezcacının önemi ile ilgili bilgiler de yer almaktadır.

Kitabın son bölümünü ise eczacılık alanında kullanılan temel terminolojiye bağlı olarak hazırlanan anahtar kelimeler ve anlamları oluşturmaktadır.

Bu kitap DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından hazırlanmıştır.

Kitabımız tıpkı Eczacılık mesleği gibi gelişmelere göre yenilenerek ileriki baskıları hazırlanacak ve beğenilerinize sunulacaktır.