DAÜ Eczacılık Fakültesi Mezunları Yemin Etti

Yayınlanma Tarihi: 25 Ocak 2019, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi, 2018 – 2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni öncesinde mezunları için Yemin Töreni düzenledi. 24 Ocak 2019 Perşembe günü, saat 11:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen Yemin Töreni ile mezunlar mesleğe ilk adımlarını atmış oldular. 28 Ocak 2019 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni öncesinde; insanlığa hizmet etmek ve mesleklerinin ideallerini ve taahhütlerini desteklemek için yemin eden 52 eczacı, yetişmelerinde katkısı olan hocalarına ömürleri boyunca saygı göstereceklerine ve meslek yeminlerine ters düşen bir şekilde hareket etmeyeceklerine dair and içti.

Mustafa Fethi Şahin

“Mezunlarımız Dünyanın Dört Bir Yanında”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan Yemin Töreni’nin açılışında konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin, eczacılığa giden yolda bugün çok önemli bir adım atılacağını belirtti. Prof. Dr. Şahin DAÜ Eczacılık Fakültesi mezunlarının dünyanın dört bir yanında çalışarak insanlığa hizmet verdiğini ifade ederken, her bir mezunun çok iyi birer eczacı olacağına inandığını ve DAÜ’nün adını daha da yukarılara taşıyacaklarını vurguladı. Tüm mezunları ve ailelerini tebrik eden Prof. Dr. Şahin, kendilerine meslek hayatlarında başarılar diledi.

Sonuç Zorlu

“Parlak Bir Gelecek Diliyorum”

Açılışta konuşan DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Oğurlu da, bugünün mezunlar için yeni bir başlangıç olduğunu ve mezunların DAÜ’de bulundukları süre içerisinde uluslararası bir ortamda farklı dostluklar edindiklerini belirtti. Prof. Dr. Oğurlu, DAÜ olarak mutlu ve gururlu olduklarını vurgularken, mezunlara parlak bir gelecek diledi.

Pharm. B. ve Pharm. D. program birincilerinin konuşmalarının ardından ise DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora tarafından söz konusu öğrencilere sertifikaları sunuldu. Ardından ise öğrencilere Yemin Belgeleri, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları ve Öğretim Üyeleri tarafından takdim edildi. Mezunların sahnede toplu bir şekilde yemin etmesinin ardından, oldukça coşkulu geçen kep atma seremonisi sonrasında mezunlar onuruna düzenlenen kokteylin ardından tören sona erdi.