Eczacılık Fakültesi Araştırma Görevlisi Doktora Tezini Başarıyla Savundu

Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2021, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde araştırma görevlisi ve Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde doktora programı öğrencisi olan Karar Shukur, 19 Şubat 2021'de doktora tezini başarıyla savundu. "Çift MAO ve Kolinesteraz İnhibitör Ajanları Olarak Yeni Ürolitin Türev Molekülleri" başlıklı tez Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Ozan Gülcan tarafından denetlendi. Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Mustafa Gazi'nin de eş danışmanlığını yaptığı çalışmada, Alzheimer Hastalığına karşı birçok çok hedefli ligand ajanının tasarımı ve sentezi gerçekleştirildi ve bunların kolinesteraz, MAO-B, amiloid-beta agregasyon inhibitörü potansiyellerin antioksidan aktivitelere eşlik ettiği gösterildi. Çalışmaya ayrıca şu adresten erişilebilir Archiv der Pharmazie (2021): e2000467'de yayınlandı: