Öğretim Görevlisi Ecz. Beste Atli Gurup Araştırmasını EurasianBioChem Bilimsel Kongre'sinde Sundu

Yayınlanma Tarihi: 1 Aralık 2021, Çarşamba

24-26 Kasım 2021 tarihlerinde DAÜ Eczacılık Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. İmge Kunter, Ecz. Beste Atlı, Ecz. Ezgi Ak Sakallı, Ecz. Nesrin Öztinen, Andia Babri and Prof. Dr. Müberra Koşar tarafından yürütülen bir çalışma, Ecz. Beste Atlı tarafından “Uluslararası Avrasya Biyolojik ve Kimya Bilimleri Konferansı (EurasianBioChem 2021)" adlı uluslararası bilimsel kongrede sözlü bildiri olarak sunuldu. Konuşma “Phlomis brevibracteata Turrill'in HCC hücreleri üzerinde alt ekstraksiyon ile antikanser aktivitelerinin zenginleştirilmesi" başlığını taşıyordu. Çalışma kongredeki izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Çalışmanın bulguları, Kıbrıs endemik bitkisinden elde edilen çeşitli ekstrelerin antikanser aktivite kapasitesine sahip olduğunu göstermiştir. Bu sonuçlar gelecekte yeni antikanser ajanların izolasyonu için umut vericidir.