77 Genç Eczacı Yemin Ederek Mesleğe Atıldı

Yayınlanma Tarihi: 11 Mart 2022, Cuma

DAÜ 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Eczacılık Fakültesi Lisans Mezuniyet ve Yemin Töreni, 9 Şubat 2022 Çarşamba günü, saat 18:00’de, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende mezunlar adına Eczacılık Fakültesi Pharm D. Program Birincisi Rana Moghaddamshahabi ile B. Pharm Program Birincisi Edwin Mwasa birer konuşma yaptı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Dr. Umut Öksüz “Hepinize canı gönülden başarılar dilerim” diye konuştu.
Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Hamurtekin de konuşmasında, “Eczacılığın hangi alanında çalışırsanız çalışın etik ilkeleri her zaman en önemli önceliğiniz olarak tutun. Kendinizi her zaman geliştirin. Mezun olmak sizler için bir başlangıç. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Eczacılık Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisans mezunlarının anılarından derlenmiş fotoğrafların sunumu gerçekleştirildi. Ardından tören İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhan Şensoy ile Doç. Dr. Hamurtekin tarafından fakülte ve program birincilerine diploma ve ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Sonrasında lisans mezunlarına diploma ve yemin belgeleri takdim edildi. Eczacılık Fakültesi mezunları, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Dr. Öksüz’ün eşliğinde “Eczacılık Yemini” ettiler. Törende 77 genç eczacı mezuniyet coşkusunu yaşadı.