DAÜ Eczacılık Fakültesi 10. Uluslararası Kariyer Günleri Etkinlikleri

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2022, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından her yıl düzenlenen  Uluslararası Kariyer Günleri etkinliği kapsamında DAU Eczacılık Fakültesi geniş kapsamlı bir organizasyon düzenledi. Organizasyona yurt içinden ve yurt dışından değerli akademisyenler konuk oldu. Program Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer'in “Parfüm ve Hammaddeleri" başlıklı konuşması ile başladı.

Bir haftaya yayılan etkinliklerin ikinci gününde Eczacılık Fakültesinin eski mezunlarından günümüzde Kanada' da kariyerine devam eden Chinelo Uddoh' nun “Eczanenin çok Yönlülüğü" başlıklı konuşması ve ABD'de faaliyet gösteren Longeveron İlaç Şirketi'nde araştırmacı olarak çalışan Danial Mehranfard'ın  “Araştırma ve İlaç Endüstrisine giden yol" isimli konuşmasını öğrenciler büyük ilgiyle izlediler.  Mezunlarımız DAÜ-Eczacılık Fakültesinde almış oldukları eğitimin onların günümüzdeki başarılarında çok önemli katkılarından bahsettiler.

Programın üçüncü günü Hırvatistan'dan misafirimiz ve eczacılık eğitimi ve akreditasyonları alamında uzman Doç.Dr. Arijana Meštrović'in “21 Yüzyılda Eczacı'nın Yetkinlikleri“ Asunumu ve çalıştayı büyük bir katılım ile devam etti.

Program İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinden Yard.Doç.Dr.Zeynep İşlek'in Biyoteknolojinin Tıptaki uygulamalarının anlatıldığı konuşması ile dördüncü gününde devam etti.

Diğer yandan, son yıllarda öğrencilerimizin ilgi odağı haline gelen ilaç endüstrisi alnından iki konuşmacımız da kariyer günlerinde bizlerle buluştu. BERKO İlaç'dan Ecz. Serkan Aykut Adalmaz  “İlaç Endüstrisinde Eczacı Kariyer Yolları'' ve Biyoteknolojik firmasından Dr. Ecz. Sedat Gulay ''İhtiyaçlar ve Hayaller Arasında İlişki" isimli konuşmaları ile gençlerimizle kariyer tecrübelerini paylaştılar. Aynı gün " Aydin Life" eczanesi sahibi ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği temsilcisi Ecz. Hatice Özalp'in  KKTC' de  ki  ilaç politikaları ve eczacıların karşılaştığı zorluklar hakkında yaptığı konuşma yoğun ilgi uyandırdı.

Organizasyon, Nobel İlaç Proje ve Yeni Ürün Değerlendirme Direktörü Dr. Hasan Ersin Zeytin'in “Korona Virüs Aşısının Geliştirmesinde Tıbbi Biyoteknoloji'nin Önemi" isimli konuşması ile sona erdi. Yoğun ilgi gören etkinlik aracılığıyla katılımcılara çok önemli ve güncel bilgiler aktarıldı. Programın sonunda Fakülte Dekanı sayın Prof. Dr. Mübera Koşar konuklara plaketlerini takdim etti.