'DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ “AKILCI VE DOĞRU İLAÇ KULLANIMI” KAPSAMINDA HASTA BAKIMEVİNİ ZİYARET ETTİ

Yayınlanma Tarihi: 13 Haziran 2024, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi ve Eczacılık Fakültesi'nin birlikte organize ettiği akılcı ve doğru ilaç kullanımı etkinliği kapsamında, bir grup öğretim üyesi ve öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yerel bir hasta bakımevini ziyaret ederek hastaların ilaç kullanımı ve tedavileri hakkında bilgi verdi.

Ziyarette, farmasötik bakım süreci dikkate alınarak, bakımevinde konaklayan yaşlıların yaşam kalitesini geliştirmek ve bunun sürekliliğini sağlamak amacıyla hasta bazlı çalışma yapıldı. Kullanılan ilaçlar, kullanım sıklıkları ve doktora olan erişimleri tek tek dinlenerek, kullanılan ilaçlara bağlı olarak olası yan etkiler kendilerine öğretim üyeleri tarafından aktarıldı. Hastaların ve bakım personelinin ilgiyle karşıladığı ziyarette, sağlık konularında bilgilendirici bir ortam oluşturuldu. Bu ziyaretle, bu tür etkinliklerin, sağlık hizmetlerine erişim ve kalitesini artırma konusunda önemli bir rol oynadığı vurgunlanmış oldu.

Hasta bakımevi çalışanları, DAÜ Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerine ziyaretleri için teşekkür ederken, bu tür iş birliklerinin özel bakıma ihtiyaç duyan hastaların yaşam kalitesini iyileştirme sürecine önemli katkılar sağladığını belirtti. Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de, bundan sonra da benzer sosyal projelerde görev almaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.