DAÜ Eczacılık Fakültesi’nin İlk Kitabı Basıldı

Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2018, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi’nin ilk kitabı olan “Highlights in Pharmacy – Eczacılıkta Önemli Noktalar” basıldı. Tüm eczacılık öğrencilerinin mesleğe yönlendirilmesi ve mesleğin tanıtılması için yazılan söz konusu kitap, eğitim materyali olarak da kullanılacak. Kitapta eczane, eczacı, ilaçların tanımı, ilaç araştırma ve geliştirme ile ilgili bazı bilgiler veriliyor. Ayrıca, eczacıların ana çalışma alanları ve görevleri de kitap bölümlerinde yer alıyor. Kitap; eczacılık eğitimi, eğitim programları, uygulanan stajlar ve yardımcı bilimler hakkındaki bilgilerden oluşuyor.

“DAÜ Öğretim Üyeleri Yazdı”

Söz konusu kitabın basılmasına ilişkin DAÜ Eczacılık Fakültesi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Eczacılık mesleği sürekli güncellenen ve çağa göre kapsam değiştiren bir meslektir. Bu nedenle özellikle son yıllarda eczacılık mesleğinin kapsamı oldukça genişlemiş ve farklı alanlarda profesyonelleşme önem kazanmıştır. Bu gelişmeler kapsamında hazırlanan bu kitapta tüm bu gelişmelere bağlı olarak onkoloji, geriatrik ve spor eczacılığı ile farmakogenetik/farmakogenomik ve bireysel tedavide eczacının önemi ile ilgili bilgiler de yer almaktadır.  Kitabın son bölümünü ise eczacılık alanında kullanılan temel terminolojiye bağlı olarak hazırlanan anahtar kelimeler ve anlamları oluşturmaktadır. Bu kitap DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından hazırlanmıştır. Kitabımız tıpkı eczacılık mesleği gibi gelişmelere göre yenilenerek ileriki baskıları hazırlanacak ve beğenilerinize sunulacaktır.”